Udruga“OSI“ Kutina sudjelovala je na Međunarodnim sportskim igrama za mlade osobe s invaliditetom „DECATLON – SH, Tuchořice 2010.“

 

 

 

 

 

 

Udruga“OSI“ Kutina sudjelovala je na Međunarodnim sportskim igrama za mlade osobe s invaliditetom „DECATLON – SH, Tuchořice 2010.“ Kutinčani su ostvarili odlične rezultate, osvojivši pet medalja, te ukupno peto mjesto. Dvije zlatne medalje osvojili su Goran Modrić i Mario Štenta. Tri srebrne medalje donijeli su nam Damir Miljan, Zoran Domitrović i Goran Šeliga. Medalju za peto mjesto osvojio je Velimir Turina, dok je posebnu nagradu za najsimpatičnijeg sportaša, dobio je Goran Šeliga.


Na igrama je sudjelovalo 6 zemalja, tj. 23 ekipe koje su bile podijeljene u 19 kategorija. U Desetoboju su sudjelovali sportaši iz Poljske, Mađarske, Ukrajine, Češke, Rumunjske i Hrvatske, koju su predstavljale 3 ekipe, ekipa Udruge „OSI“ iz Kutine, ekipa Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Siska i ekipa Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije iz Čakovca. Udruga iz Siska je osvojila 4. mjesto, dok je Udruga iz Čakovca je osvojila 9. mjesto u ukupnom poretku.