Četvrtak, 14 Prosinac 2017
A+ R A-

„DECATLON – SH, Tuchorice 2010.“, Češka Republika

Udruga“OSI“ Kutina sudjelovala je na Međunarodnim sportskim igrama za mlade osobe s invaliditetom „DECATLON – SH, Tuchořice 2010.“ u terminu 21. – 25.07.2010g..
Naših 6 sportaša, Goran Modrić, Mario Štenta, Damir Miljan, Velimir Turina, Goran Šeliga i Zoran Domitrović, ostvarili su zavidne rezultate iako smo prvi put sudjelovali na tom natjecanju.

 

 

 

 

 

Na igrama je sudjelovalo 6 zemalja, tj. 23 ekipe koje su bile podijeljene u 19 kategorija. Svaka ekipa je brojila 6 natjecatelja. U Desetoboju su sudjelovali sportaši iz Poljske, Mađarske, Ukrajine, Češke, Rumunjske i Hrvatske.

 

Hrvatsku su predstavljale 3 ekipe, ekipa Udruge „OSI“ iz Kutine, ekipa Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom iz Siska i ekipa Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije iz Čakovca.
Udruga iz Siska je osvojila 4. mjesto, Udruga „OSI“ iz Kutine 5. mjesto i Udruga iz Čakovca je osvojila 9. mjesto u ukupnom poretku.
Ekipa Udruge „OSI“ Kutina polučila je zavidne rezultate osvojivši 5 medalja.

Dvije zlatne medalje osvojili su Goran Modrić i Mario Štenta.
Tri srebrne medalje donijeli su nam Damir Miljan, Zoran Domitrović i Goran Šeliga.
Medalju za peto mjesto osvojio je Velimir Turina.
Posebnu nagradu za najsimpatičnijeg sportaša, dobio je Goran Šeliga.

Zahvalni smo svima koji su doprinijeli ostvarivanju ovako visokih rezultata, a posebno našim trenerima, Biserki Pariža i Antonu Merhaut (koordinator europskog Saveza „Integrative Meetings of Friends“).

Organizacija održanih igara u Češkoj zaslužila je svaku pohvalu jer su tereni za natjecanja, voditelji igra, organizatori zabavnog programa i svi ostali sudionici, tj. domaćini bili izuzetno ljubazni i gostoljubivi prema svim sudionicima natjecanja.Predloženo je da se 2012.g DECATHLON održi u Kutini.

„We are the CHAMPIONS!!!“ – kaže predsjednica Udruge, gđa. Jozefina Kranjčec.

 „Web stranica je redizajnirana u sklopu projekta „Osnažimo obitelj ovisnih članova“ kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“ 

 

                                   

 

Naziv projekta: „Osnažimo obitelj ovisnih članova“

Nositelj projekta: Udruga OSI – osoba s invaliditetom Kutina 

Partneri na projektu: Dječji vrtić Kutina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina

 Suradnici na projektu: Grad Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina. 

Trajanje projekta: 14 mjeseci;  Ukupna vrijednost projekta: 1.092.605,70 HRK financira EU.“