U srijedu, 12. srpnja 2023. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Udruge "OSI" Kutina održan je Timski sastanak Voditeljice, Koordinatorice i Osobnih asistenata, te Edukacija po Programu naziva „Svaki OA uz svoga KOA“ financiranom od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Timski sastanak je započeo pozdravnom riječi Voditeljice Programa Vesne Butina, koja je potom upoznala Osobne asistente s novinama u odvijanju Programa, te njegovom nastavku po istom Proračunu do kraja tekuće godine. Također je pojasnila novi Zakon o osobnoj asistenciji i visini osobnog dohotka za Osobne asistente, te povećanju broja sati usluge za korisnike osobne asistencije kao i uvrštavanje novih korisnika u uslugu osobne asistencije.

Nakon toga, putem Zoom aplikacije sastanku se pridružila gospođa Marica Mirić, predsjednica Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH u svrhu edukacije novih, ali i onih osobnih asistenata koji još nisu prisustvovali edukaciji. Gđa. Mirić je Osobnim asistenticama opisala specifičnosti tog zanimanja i na puno primjera iz prakse im objasnila kako u kojoj situaciji najbolje odraditi zadatke s kojima se susreću radeći svoj posao. Nakon predavanja gđa. Mirić je odgovarala na pitanja Osobnih asistentica, koje su još nakon Edukacije uz osvježenje razmjenjivale informacije i iskustva o pružanju usluge osobne asistencije i veselo se družile.EDU 1.2EDU 1.4EDU 1.5EDU 3EDUEDU 7