U ponedjeljak, 23. ožujka 2021. s početkom u 10.30 sati održali smo edukaciju za Osobne asistente i Korisnike osobne asistencije s Predsjednicom Jozefinom Kranjčec, Voditeljicom Vesnom Butina i Koordinatoricom Koraljkom Puran, te Edukatoricom mr. sc. Mirjanom Jakovčev po ESF projektu naziva

„Svaki dan uz OA olakšan 4“, FAZA III

eduk 32

Udruga "OSI"  Kutina započela je provedbu projekta "Svaki dan uz OA olakšan 4" koji je u potpunosti sa 1,9 mil. kuna sufinanciran iz EU socijalnog fonda. Riječ je o četvrtom nastavku projekta pružanja socijalne usluge osobnih asistenata za osobe s invaliditetom. Po ovom projektu je zaposleno 17 osobnih asistenata za 18 korisnika usluge, za koje je organizirana ova edukativna radionica.

Prije početka edukacije Predsjednica Jozefina Kranjčec i Voditeljica projekta Vesna Butina pozdravile su sve prisutne u prostoru POU Kutina (kino dvorana) te uputile izjave Mreži TV kao i novinaru „Moslavačkog lista“ Nikoli Blažekoviću.

Uslijedila je uvodna riječ Edukatorice mr. sc. Mirjane Jakovčev te edukacija (POWER POINT prezentacija ) s naglaskom na unapređenje kvalitete rada pružatelja podrške OSI i načini komunikacije s OSI (verbalna i neverbalna komunikacija) te razgovor o stresu i upravljanje stresnim situacijama. Edukatorica je istaknula kako odnos osobnog asistenta i korisnika usluge nije jednostavan i potrebno je da pružatelj i korisnik budu educirani.

Predsjednica eduk                    eduk 31

eduk 34 eduk 35 eduk 17