Kroz projekt „Žena nije sjena“ u protekle dvije godine bilo je zaposleno 10 žena, koje su pružale socijalne usluge u kućanstvima 50 korisnika na području Grada Kutine, Grada Popovače, Općina Lipovljani i Velika Ludina, s pripadajućim naseljima. Istaknuto je to na završnoj konferenciji projekta koje je Udruga OSI Kutina provela u okviru Nacionalnog programa zapošljavanja žena - Zaželi.
Zaposlene žene radile su poslove pomoći i brige za starije osobe s invaliditetom te članove Udruge.

IMG 036e5782924b25f1560f008b07ae12c0 V

Predsjednica Udruge “OSI” Kutina Jozefina Kranjčec izrazila je zadovoljstvo provedenim projektom te je izrazila uvjerenje kako će ovaj dobro prihvaćen projekt od korisnika i u lokalnoj zajednici biti nastavljen. „Prijavili smo novi projekt i nadamo se da će ovaj projekT biti nastavljen. Iz ministarstva su nam proučili da projekt ne može biti nastavljen prije 1. siječnja 2021. godine.

IMG 1b5dc6755f0f9016e52c775bc8b5d1ca V

Martina Jurišić, voditeljica projekta „Žena nije sjena“ dodala je kako su kroz projekt u protekle dvije godine zaposlene žene iz evidencije HZZ-a najviše srednjom stručnom spremom s naglaskom na starije od 50 godina. One su završile i potrebne programe edukacije te su stekle zvanje gerontodomaćice. Tako su poboljšale svoju položaj na tržištu rada.

IMG b763f6b156ea0c2d4d6b6b54381638b4 V

Svaka od zaposlenih žena brinula je o 5 starijih, bolesnih i usamljenih građana. Sve se žene nadaju da će se program nastaviti i nakon njegova završetka, ali ako se to i ne dogodi optimistične su da će s uvjerenjem o uspješnom završetku edukacije i novim zanimanjem u radnoj knjižici imati bolju priliku za pronalaženje zaposlenja na tržištu rada.

IMG 4331e624d3e2554f1d42d85803e34f02 V