simpozij1 4

Dana 15. i 16. lipnja u hotelu „Academia“ u Zagrebu, u organizaciji HSUTI održan je VII. Simpozij za voditelje udruga osoba s invaliditetom, u okviru programa „Zajedno u zajednici“ kojeg financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a na kojem je sudjelovala i naša Udruga.

Ove godine Simpoziju su osim voditelja udruga osoba s invaliditetom, predstavnika pojedinih Saveza i ostalih gostiju, prisustvovali i Premijer Andrej Plenković, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković te saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Pozdravnim riječima obratile su se Predsjednica Saveza Jozefina Kranjčec, i Melita Mulić, izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Sedmi Simpozij svečano je otvorio Premijer Andrej Plenković koji je u svom izlaganju naglasio da se politika Vlade temelji na međunarodnim i domaćim dokumentima, a osobito na Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017./2020.

Na Simpoziju moglo se naučiti puno o važnim temama vezanima uz problematiku osoba s invaliditetom i djecom s teškoćama u razvoju ( primjerice pomoćnici u nastavi ), provođenje i prijave raznih projekata i programa, promjenama u Zakonu itd. Posebno zanimljiva psihološka radionica na kojoj su voditelji Udruga mogli naučiti ponešto o upravljanju organizacijom i svojim djelatnicima. Na kraju, svi sudionici zabavili su se uz predstavu Dramske skupine "Beskućnici" iz Kutine koji su izveli zanimljivu predstavu pod nazivom "Udruga sitnih lopova".

Predsjednica Udruge OSI - osoba s invalditetom Kutina Jozefina Kranjčec

simpozij1 1