IMG 8479C

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije dana 7. prosinca 2019. godine održalo je redovitu godišnju Skupštinu u restoranu KTC u Čakovcu uz svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Skupštinu je sazvala predsjednica Društva Miljenka Radović, mag.iur., koja je Skupštinu otvorila prigodnim govorom na ovogodišnju temu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom “Promicanje sudjelovanja osoba s invaliditetom i njihovog vodstva: poduzimanje akcija na Razvojnoj agendi 2030.”. Skupštini su prisustvovali članovi Društva i gosti uzvanici: Jozefina Kranjčec, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom, Miroslav Mačković, predsjednik Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Ivan Vujec, predsjednik Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Krunoslav Krušelj, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije, Ljiljana Vugrinec, predstavnica CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, Vlado Benčak ispred  Udruge tjelesnih invalida Bjelovar,  te Marija Šarić ispred Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije.

Posebno je istaknuto da je u 10. mjesecu 2019. godine DOSTI uspješno prijavilo projekt izgradnje Centra DOSTI u Podturnu – poziv: „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza”. Tijekom 2020. godine započeti će se s izgradnjom i uređenjem CENTRA DOSTI u Podturnu.

Na kraju su prisutni gosti uputili riječi pohvale i istaknuli Društvo kao primjer dobrog načina rada, prakse poslovanja i uspješnosti u provođenju projekata i pružanju usluga članovima.

IMG 8527C 1