U Općiskoj zgradi u Križu, održane su 16. sjednica Upravnog odbora te Redovna programska skupština LAG-a "Moslavina".

lag

Na skupštini je bilo prisutno 40-ak predstavnika članova LAG-a. Voditeljica LAG-a Anica Lenart podnijela je izvješće o dosadašnjim aktivnostima LAG-a i realizaciji Financijskog plana za 2019. godinu.

U 2019. godini LAG je raspisao 3. LAG natječaj za TO 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” (sukladan TO 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja), te u svrhu olakšavanja prijave potencijalnim prijaviteljima održane su četiri informativne radionice, i to u Čazmi, Ivanić-Gradu, Kutini i Garešnici. Uz redovan rad LAG-a, voditeljica LAG-a i stručne suradnice sudjelovale su u nizu radionica, seminara i edukacija u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, APPRRR-a i ostalih organizatora.

Zbog teritorijalnog položaja regije Moslavina, te na inicijativu LAG-a „Moslavina“, potiče se projektno udruživanje turističkih zajednica na području LAG-a, i to sa ciljem zajedničke promidžbe Moslavine kao turističke destinacije.

Na sjednici Upravnog odbora donesene su Odluke o rezultatu administrativne kontrole i Potvrda o odustajanju, a koje se odnose na 3. LAG natječaj za TO 1.1.1. “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava”, te odluka o pokretanju 4. LAG natječaja za tip operacije 2.1.1. za ulaganje u društvenu infrastrukturu sa alokacijom 543.000,00 kn. Objava navedenog natječaja planirana je za siječanj 2020. godine.

Na sjednici je prisustvovala i naša predsjednica Udruge, Jozefina Kranjčec.