Na gradskom Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini, 16. travnja održan je tradicionalni Uskrsni sajam pod nazivom „Pomozimo zajedno“ Sajam se kao i prethodnih godina održava iz humanitarnih razloga kako bi se prikupila sredstva za pomoć u liječenju mladih bolesnih sugrađana. 

DSC07092

U organizaciji Koordinacijskog odbora „Kutina – grad prijatelj djece“ sudjelovali su vrtići, škole, udruge, ustanove i zaklade s područja grada Kutine koje redovito rade s djecom.

fg

Mogli su se pronaći izložbeni primjerci na temu nadolazećeg blagdana Uskrsa nastali na brojnim radionicama. Kao i svake godine Udruga „OSI“ Kutina sudjelovala je u Sajmu sa svojim radovima za čiju su se izradu potrudili članovi Udruge. Ponuđeni su razni ukrasi iz kreativne i keramičke radionice.

DSC07089

O temi Uskrsa govorili su i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Kutine na čelu s Gabrijelom Gredičekom, a Uskrsni sajam otvorio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

DSC07098

Na uskršnjem sajmu djeca su izvodila razne igre s pisanicama: bacanje pisanica u zrak uz riječi: „Bogu belanjak, meni žutanjak,vragu lupanjak“ prije nego bi se ista ponovno uhvatila, trčanje sa pisanicom u žlici koja se nosi u ustima, kotrljanje pisanica i sl.

Webp.net resizeimage 1

Sajam je okupio brojne posjetitelje koji su kupili prigodne uskrsne ukrase i pisanice po simboličnim cjenama.