DSC06977Udruga OSI, u četvrtak 28. ožujka ugostila je učenike osnovne škole Popovača. Mladi gosti došli su kako bi upoznali članove poludnevnog boravka.

Dolaskom djece Izvršna direktorica Vesna Butina te voditeljica projekta „Žena nije sjena“ Martina Turkalj zajedno sa zaposlenicima Udruge ukratko su se predstavili i upoznali učenike sa radom Udruge. Zaposlenici Udruge prošetali su s učenicima kroz prostorije keramičke radionice centara za rehabilitaciju i habilitaciju Mala Sirena kao i kroz prostor u kojima članovi udruge provode svoje radionice.

DSC06932

DSC06944

Polaznici radionice Udruge „OSI“ zajedno su sa učenicima proveli nekoliko ugodnih sati u druženju izrađujući predmete za nadolazeće uskršnje praznike. Učenici su se sa zanimanjem rapitivali o njihovim potrebama, izazovima s kojima se susreći svaki dan te su se dogovarali o mogućnostima ponovnog susreta. Osim kroz razgovor i izradu predmeta svoju humanost i želju da pomognu iskazali su kroz donaciju koju su prikupili za članove Udruge „OSI“. Kroz njihovo druženje uvidjeli smo da će buduće generacije znati pravilno komunicirati s osobama s invaliditetom i uključiti ih u lokalnu zajednicu kojoj i pripadaju.

t20190328 141034

rsz 20190328 140532 1