Dodjela godišnje nagrade Udruzi OSIU Kutini, dana 10. studenog 2009. godine dodijeljena je godišnja nagrada Udruzi OSI- osoba s invaliditetom Kutine. Tom prilikom predsjednica gospođa Jozefina Kranječec održala je prigodni govor okupljenim sudionicima.

U opširnijem dijelu je govor predsjednice gospođe Jozefine Kranjčec

 

Govor predsjednice gospođe Jozefine Kranjčec:

„Uvaženi gosti ove svečane sjednice, poštovani gradonačelniče, cijenjeni vijećnici i članovi komisije za dodjelu GODIŠNJE NAGRADE, DRAGI ČLANOVI Udruge OSI i svi moji sugrađani, upućujem vam srdačne pozdrave u ime Udruge OSI i svoje osobno ime.
Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli donošenju Odluke da ove godine GODIŠNJA NAGRADA bude dodijeljena Udruzi OSI za postignute rezultate u zadnje 4 godine.
Sretni smo i ponosni što nam je dodijeljeno ovo veliko priznanje. To je pravi poticaj za nove vizije i misije za još veće projekte. Ovo nam nije prvo priznanje, ali vjerujte mi, nije bilo lako od 88 udruga u RH koje brinu i skrbe za djecu s teškoćama u razvoju i OSI zaslužiti 1. Mjesto u Zborniku koji je tiskao Savez cerebralne paralize iz Zg.
Učenje je bilo naporno, problema puno, novaca malo, a želja i isplaniranih ciljeva mnogo.
Uz Božju pomoć, uz razumijevanje i podršku gospodina Gradonačelnika, Gradskog vijeća, te dobru suradnju sa ostalim ustanovama i udrugama u KT, uz puno sreće, mnogo rada i dosta pameti, mi smo provodeći 14 projekata i 2 programa uvelike poboljšali kvalitetu života djece i mladih s teškoćama u razvoju i ostalih OSI, te dali veliki doprinos razvoju civilnog društva. Utrostručili smo radni prostor te opremili isti sa namještajem i potrebnom tehničkom opremom, kupili KOMBI vozilo i zaposlili 15 osoba, od toga 2 OSI.
Biti prvi po broju provedenih projekata, visini prikupljenih financijskih sredstava te broju zaposlenih u Udruzi nije bilo jednostavno ostvariti. Uz pomno odabrane, dobro educirane kvalitetne radne timove, uz moralnu i materijalnu podršku naših ministarstava, uspjeli smo ostvariti sve zacrtane ciljeve po četverogodišnjem programu u samo 3 godine i time dobiti čast sudjelovati u Strassbourgu na 4. Kongresu kao predstavnici OSI za RH sudjelovanjem u „Freedom drive 2009“.
Pronijeli smo ime svoga Grada, promoviranjem kroz razne prezentacije o zavidnoj suradnji sa gradskim vlastima ne samo u RH, već i na međunarodnom Kongresu gdje je sudjelovalo 20 europskih zemalja.
Svih 20 sudionika zna da je Kutina grad od cirka 25 tis. st., 70 km istočno od ZG. Dakle, ne brinemo samo o svojih 290 članova, već provodimo projekte i programe od značaja za cijelu lokalnu zajednicu, ali ne samo Grad Kutinu, već i općine Popovača, Lipovljani i Velika Ludina.
Svoju ljubav prema Gradu prenosimo diljem lijepe naše i u EU, čiji ćemo član i mi uskoro postati. Uz sva nabrojena priznanja, G. N. Grada Kutine nam je najvažnija, je je to priznanje naše lokalne zajednice kojoj pripadaju svi članovi Udruge OSI, pa molim sve vas da ih prihvaćate kao ravnopravne sugrađane, a ne kao invalide, građane 2. reda.
Hvala!"

Dodjela godišnje nagrade Udruzi OSI