Utorak, 17 Listopad 2017

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti, 16.-22. rujna 2017.

Europski tjedan mobilnosti se od 2002. godine održava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije i nekoliko europskih organizacija. U tom tjednu gradovi promoviraju postojeće strategije i primjere najbolje prakse povezane s održivim prometom i mobilnosti.

rsz dsc00409 kopija          rsz dsc00417 kopija

rsz dsc00418 kopija          rsz dsc00420 kopija

rsz dsc00421 kopija          rsz dsc00424 kopija

Ovogodišnja tema Europskog tjedna mobilnosti usredotočena je na koncept s kojim smo se prvi put susreli kao mala djeca - dijeljenje. Dijeljenjem se utječe i na lakše prometovanje različitih prijevoznih sredstava – automobila, bicikala, javnog prometa.

Europski tjedan se promovira temom "Čista, zajednička i inteligentna mobilnost" i poziva na uključivanje u akciju "Dijeljenje te vodi dalje", kojom se promiče zajednička mobilnost koja može imati pozitivan utjecaj na gradove i naselja, jer svaki automobil koji se koristi za zajedničku vožnju pomaže u smanjivanju ukupnog broja osobnih automobila na cesti.

rsz dsc00438 kopija          rsz dsc00464 kopija

rsz dsc00455          rsz dsc00445 kopija

rsz dsc00487          rsz dsc00479

Kao Udruga osoba s invaliditetom grada Kutine i mi smo obilježili Europski tjedan mobilnosti.

Zajedno s našim članovima te polaznicima Sportske i Kreativne radionice prošetali smo trgom, informirali naše građane o značenju ovog tjedna, družili se te nakon toga svi zajedno otišli na kavu da što bolje i ljepše obilježimo taj tjedan i svim građanima Kutine pokažemo kako je mobilnost važan čimbenik našeg života.

rsz dsc00494          rsz dsc00497

rsz dsc00501          rsz dsc00505