Petak, 22 Lipanj 2018
A+ R A-

Siguran put do škole

Slika 3

 

Za djecu predškolskog uzrasta vrlo je važan segment upoznavanje te razvijanje svijesti o sigurnosti u prometu i upoznavanje sa prometnim pravilima.

Kontakt policajci Policijske postaje Kutina su tijekom travnja i svibnja educirali djecu starijih grupa dječjih vrtića iz Kutine te drugih vrtića s kutinskog područja, a tema je bila sigurno sudjelovanje u prometu. U odgojnoj skupini djeci odgojiteljice i pomagač u radu potiču igranje s raznim igrama "Put do škole" kroz koje su upoznavali prometna pravila, uočavali mjesta sigurnog prelaska preko ceste te opasnosti koje ih očekuju u prometu.

Uz razne igre naučili su pjesmicu i recitaciju Semafor, gledali edukativni crtić "Crvenkapica u prometu", a na kraju aktivnosti u odgojnu skupinu došli su kontakt policajci kako bi kroz razgovor s djecom saznali što oni znaju. Kroz edukativno predavanje, djeci je skrenuta pažnja kako se pravilno ponašati u prometu kako ne bi ugrozili svoju sigurnost, ali i kako se ponašati prema drugim sudionicima. Također, policajci su im kroz edukativnu priču poručili na oprez prilikom razgovora s nepoznatim osobama.  Na završetku susreta svi zajedno su prošetali gradom pravilno i sigurno prelazeći cestu na za to predviđenim mjestima. Ovakav tip edukacije je izuzetno zanimljiv djeci predškolskog uzrasta, te su bili aktivni i postavljali im mnogo pitanja.

 „Web stranica je redizajnirana u sklopu projekta „Osnažimo obitelj ovisnih članova“ kojeg financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.“ 

 

                                   

 

Naziv projekta: „Osnažimo obitelj ovisnih članova“

Nositelj projekta: Udruga OSI – osoba s invaliditetom Kutina 

Partneri na projektu: Dječji vrtić Kutina i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Kutina

 Suradnici na projektu: Grad Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina. 

Trajanje projekta: 14 mjeseci;  Ukupna vrijednost projekta: 1.092.605,70 HRK financira EU.“